Ukázka zdarma

Kontakujte nás pro Vaši ukázku ZDARMA

Stačí vyplnit jednoduchý formulář a začínáme! Nenechte si ujít ukázku systému CLUBSPIRE zdarma.

Zavřít Popup
Štítky:
  • Marketingové tipy

Motivujte zákazníky k větším útratám!

Nejste si jistí, jak motivovat k větší útratě zákazníky, kteří k vám přicházejí, ale využijí pouze nezbytné minimum z Vámi nabízených služeb? Nejste v tom sami – se stejnými problémy se potýká i spousta dalších sportovních a wellness center. Kvůli nedostatečné motivaci totiž přicházíte o prostředky, které by zákazníci jinak u Vás utratili.

Na 120 sportovních a wellness center v ČR ví, jak motivovat své zákazníky k větším útratám.

Toto jsou jejich zkušenosti:

Oceňte své zákazníky za to, že si zvolili právě Vás a ne Vaši konkurenci – postarejte se, aby se vraceli rádi a zároveň jim poskytněte možnost, jak utrácet bezhotovostně, třeba prostřednictvím kreditu u svých klientských účtů. Nabídněte jim různé formy členství a předplacených služeb, protože to jsou právě stálí zákazníci, kteří Vám přinášejí největší výdělek.

Jak a pomocí čeho lépe motivovat zákazníky?

Už v prvním dílu našeho seriálu jsme zmínili, že největší zisky přinášejí centru věrní zákazníci. K častějším návštěvám i větší útratě je motivují věrnostní programy – největší prostor nabízí členství, které může být placené i neplacené, různě členěné podle skupin zákazníků a výhod.

Členství – hlavní motivační pobídka

Díky zavedení členství můžete využít široké spektrum marketingových strategií – podle potřeb Vašeho centra vytvářejte zákaznické skupiny, kterým přiřazujte různé množství slev a výhod. CLUBSPIRE umožňuje zařadit jednoho klienta do více skupin, přičemž slevy a výhody se mu budou automaticky započítávat z té skupiny, jíž jste nastavili nejvyšší prioritu.

Placené zákaznické skupiny

Vytvořte exkluzivní členský klub, díky němuž získají zákazníci více výhod - po zaplacení Vámi stanovené částky klient přiřazen do dané skupiny a automaticky získá všechny benefity, které tato skupina nabízí. Takže např. za 10 000,- Kč bude klient moci být rok členem skupiny „Roční členství“, díky čemuž získá 10% slevu na všechny vstupy, vlastní šatní skříňku a možnost přednostního odbavení.

Volné zákaznické skupiny

Nastavte určité podmínky a CLUBSPIRE po jejich splnění zákazníky automaticky přiřadí do volných zákaznických skupin, jejichž slevy a výhody sami opět nadefinujete podle vlastních představ. Např. pokud klient utratí za půl roku víc než 5 000,- Kč, bude přiřazen do skupiny „Sleva 5“, která mu zajistí slevu 5% na všechny Vámi nabízené služby po dobu dalších 3 měsíců.

Firemní členství

Příspěvky na sportovní aktivity hradí svým zaměstnancům často i firmy – ty mohou nakoupit deposit a rozdělit jej do několika různých tokenů/karet. Držitelé těchto karet (zaměstnanci firmy) pak mohou čerpat deposit na libovolné aktivity, které Vaše centrum nabízí. Všechny držitele karet lze také přiřadit do slevové skupiny a při nákupu nového depositu určit způsob, kterým se vložená částka rozloží mezi jednotlivé karty. Díky tomu můžete na zaměstnance firmy také zaměřit a postupně upravovat marketingovou strategii.

Deposit – při bezhotovostních platbách utratí klienti víc

Deposit je předplacený kredit, který pravidelným zákazníkům usnadní placení a urychlí jejich obsluhu. Předplacení služeb navíc může pro klienta znamenat i přiřazení do členské skupiny a získání z toho vyplývajících výhod, takže je o to více motivován o depositu alespoň uvažovat. Odpadá také nutnost brát si s sebou do centra peníze a neustále si je hlídat – stačí mít u sebe jen zákaznickou kartu. Je psychologicky dokázáno, že při bezhotovostních platbách zákazníci utratí více než při placení hotově. Přes 30 % klientů při platbě depositem neřeší cenu za doplňkové zboží, služby nebo občerstvení.

Permanentky pomohou vytížit méně žádané služby

Nabízejte permanentky za zvýhodněné ceny, dosáhnete tak lepšího vytížení Vašeho centra v méně exponovaných časech. CLUBSPIRE umožňuje do jedné permanentky zahrnout např. 5x squash (pouze v čase 9:00 – 14:00 ve všední dny), 2x masáž (masérka Jitka) a 2x pilates (instruktor Jirka, 15:30 – 18:30) nebo třeba 11 vstupů na fitness za cenu deseti – je samozřejmě jen na Vás, jaké kombinace služeb a časů zvolíte, počet typů permanentek není nijak omezen.

Voucher

Pomocí voucherů pobídněte potencionální klienty k návštěvě Vašeho centra nebo odměňte ty stávající. Na rozdíl od permanentek nemusí vouchery obsahovat pouze volné vstupy na určitou aktivitu do Vašeho centra, ale třeba i 2 kávy zdarma či finanční částku určenou k útratě u Vás – např. poukázku na 100,- Kč při návštěvě centra do poloviny příštího měsíce. Každý voucher lze využít pouze jednorázově, v něm obsažené služby či částku proto není možné vybírat postupně či je jinak dělit.

CLUBSPIRE dlouhodobě spolupracuje s více než 120 sportovními i wellness centry, kterým přináší více zákazníků a méně starostí. Svěřte se i Vy do péče odborníků – objednejte si ukázku zdarma ještě dnes.

Potřebujete upřesnit informace nebo poradit, co je pro Vás nejvýhodnější?

Mám zájem o firemní fitness

Kontakujte nás pro Vaši ukázku ZDARMA

Stačí vyplnit jednoduchý formulář a začínáme! Nenechte si ujít ukázku systému CLUBSPIRE zdarma.

Zavřít Popup

Aktuálně o CLUBSPIRE

wellness orion a clubspire

Představujeme Vám WELLNESS ORION

Moderní wellness centrum ve čtvrti Lesná v Brně.<br> V rozhovoru jsme se podívali na použití technologií k vylepšení zážitků z wellness služeb.

12.2.2024
Více
kera

Bezobslužné keramické studio

V centru Brna se otevřela keramická dílna, kde si můžete zajít např. na hrnčířský kruh a dovnitř se dostanete za pomocí pin kódu.

16.1.2024
Více
Snímek obrazovky 2024-01-16 v 11.09.32

Rosteme s vámi

V roce 2023 naši klienti otevřeli své další pobočky a my jsme byli u toho! Systém umožňuje nastavit pobočky přímo v původním prostředí a umožní tak hladký přechod.

9.11.2023
Více