Ukázka zdarma

Kontakujte nás pro Vaši ukázku ZDARMA

Stačí vyplnit jednoduchý formulář a začínáme! Nenechte si ujít ukázku systému CLUBSPIRE zdarma.

Zavřít Popup
Štítky:
  • EET

EET jako vánoční dárek od ministra financí. Na co se mají připravit majitelé fitness?

Ještě než elektronická evidence tržeb (EET) odstartovala, stihla už zmást plno lidí. Odkládá se, neodkládá a kdy začne? Nakonec EET startuje už od 1. prosince 2016. Ministr financí Andrej Babiš totiž posun na přelomu července a srpna definitivně zamítl.

Jak budou fáze EET vypadat?

  • 1. První fáze startuje v prosinci 2016 a bude se týkat stravovacích a ubytovacích podniků.
  • 2. Do 2. vlny spadají velkobchodníci a maloobchodníci - přijdou na řadu hned v březnu 2017.
  • 3. Až o rok později, v březnu 2018, budou ve 3. vlně elektronicky evidovat své tržby dopravci, zemědělci a lidé se svobodným povoláním.
  • 4. Na řemeslníky a některé další výrobce dojde až ve 4. fázi. Start se předpokládá v červnu 2018.

Jak na EET se systémem CLUBSPIRE

Elektronická evidence tržeb se nevyhne ani fitness a relaxačním centrům, barům nebo třeba čajovnám, které využívají náš systém - možná si všímáte, že spadají do odlišných vln. Vysvětleme si to na malém příkladu.

Pan Karel vlastní kavárnu a badmintonovou halu a v obou podnicích mu bez problémů šlape systém CLUBSPIRE. Karel bude mít od 1. prosince v kavárně ruce plné práce s elektronickou evidencí.

Ale co s badmintonem? Bude muset i tam evidovat tržby elektronicky? Před březnem 2018 nikoliv. Nejvýhodnější pro něho bude sžít se s EET v kavárenském provozu a prozatím na elektronickou evidenci badmintonové centrum nenapojovat. Pokud se mu ovšem nechce rozjíždět v podniku EET nadvakrát, může rovnou začít elektronicky evidovat i na badmintonu.

Jednu minerálku po náročném zápase, prosím

Jiná situace ale nastává, pokud Karel v badmintonovém centru prodává třeba nápoje nebo tyčinky pro sportovce - ty bude muset zřejmě elektronicky evidovat od prosince 2016.

Jenže je tu problém: na konci srpna se totiž ukázalo, že zatím není přesně jasné, jestli i doplňkový prodej občerstvení spadá do první vlny. Navíc dosud není hotová metodika k zákonu o EET - jinými slovy ministerstvo ještě nesestavilo přesný výčet těch, kteří budou spadat do jednotlivých vln. Karel tedy zatím nemá 100% potvrzené, že bude elektronicky evidovat i doplňkový prodej nápojů hned od prosince. Na finální verdikt nás ministerstvo stále nechává čekat.

Nejste si v oblasti EET jistí v kramflecích? Napište nám nebo si zavolejte o radu - rádi se vám budeme věnovat.


Potřebujete upřesnit informace nebo poradit, co je pro Vás nejvýhodnější?

Mám zájem o firemní fitness

Kontakujte nás pro Vaši ukázku ZDARMA

Stačí vyplnit jednoduchý formulář a začínáme! Nenechte si ujít ukázku systému CLUBSPIRE zdarma.

Zavřít Popup

Aktuálně o CLUBSPIRE

wellness orion a clubspire

Představujeme Vám WELLNESS ORION

Moderní wellness centrum ve čtvrti Lesná v Brně.<br> V rozhovoru jsme se podívali na použití technologií k vylepšení zážitků z wellness služeb.

12.2.2024
Více
kera

Bezobslužné keramické studio

V centru Brna se otevřela keramická dílna, kde si můžete zajít např. na hrnčířský kruh a dovnitř se dostanete za pomocí pin kódu.

16.1.2024
Více
Snímek obrazovky 2024-01-16 v 11.09.32

Rosteme s vámi

V roce 2023 naši klienti otevřeli své další pobočky a my jsme byli u toho! Systém umožňuje nastavit pobočky přímo v původním prostředí a umožní tak hladký přechod.

9.11.2023
Více